The Songbird & the Heart of Stone
Toen een tijdje geleden deel III van de Kronen van Nyaxia in de brievenbus viel stond ik te popelen om te ontdekken hoe het Raihn en Oraya verder was vergaan. Nu laat Carissa Broadbent mij nog steeds in spanning want dit deel blijkt zomaar een eerste deel te zijn van een nieuw deel (kan iedereen nog volgen?): Het Schaduwwezen duet I. Een hele aangename verrassing want dat wil zeggen dat er minstens nog een vervolgdeel komt!
‘The Songbird and the Heart of Stone’ vertelt deze keer het verhaal van Mische. Een personage dat in de eerste twee delen misschien eerder wat op de achtergrond bleef. Maar vergis je dus niet want het verhaal van haar en Asar is minstens even interessant en spannend als dat van Raihn en Oraya. Deze reeks heeft mij bij deel III dus nog steeds helemaal mee.
Mische was als zestienjarige een uitverkorene van de zonnegod. Ze zweerde op vroege leeftijd trouw maar werd later door haar God in de steek gelaten. Met geweld werd ze in een vampier veranderd en op dat moment verloor ze alles. Haar huis, haar zus, haar menselijkheid en haar God. Mische neemt wraak maar zal daarvoor ter dood veroordeeld worden.
Haar redding komt echter uit onverwachte hoek, als is het lezen tot het einde of ze het uiteindelijk ook beiden zullen redden (het einde wist me alleszins nog last minute te verrassen). De verhalen en levens van twee eerder tegenstrijdige personages vloeien mooi samen in dit boek en ik heb dit verhaal opnieuw maar al te graag gelezen.
Broadbent heeft een vlotte pen en weet mijn fantasie bij elk boek opnieuw te prikkelen. Ik kan me de mysterieuze plaatsen en personages makkelijk voorstellen en de ietwat donkere setting bevalt me goed. Laat de herfst het ideale moment zijn om deze reeks te starten. Deze reeks kan zowel jong en ouder bekoren als je fan bent van het genre.
We kunnen weer beginnen uitkijken naar deel II en hopelijk meer, laat maar komen.