De promotie

Laurenbetweenthelines 08 november 2025
Je bent fan van Brusselmans of je bent het niet, heel simpel. Maar met meer dan 86 boeken achter zijn naam kan je hem moeilijk negeren. Herman Brusselmans wakkerde ooit mijn liefde voor de Vlaamse literatuur aan en slaagt er nog steeds in om mijn hart voor de Vlaamse letteren in vuur en vlam te zetten.

'De promotie' is een korte novelle geworden dat voor mijn part gerust wat langer mocht zijn. Ik heb mij desondanks toch 100 pagina's lang prima vermaakt. In dit verhaal steekt Brusselmans de draak met het schrijverschap en het literair landschap van vandaag, op een manier zoals alleen hij dat kan.

Er ligt gelukkig nog een recentere roman op mij te wachten (naast de nog tientallen andere ongelezen boeken van zijn hand) en ik hoop van harte dat we nog meer krijgen dan de 86 verhalen die tot op heden uit zijn pen vloeiden.

Laat mij nog maar een beetje langer branden.

Meer recensies van Laurenbetweenthelines

Dé grote hit uit Frankrijk en de start van een serie met een duale tijdlijn. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.