Weg van Ikea
De titel van dit boek kan je op twee manieren interpreteren. Je bent helemaal weg van Ikea, als in er gek op zijn. Of je gaat weg van Ikea, als in Elly – het hoofdpersonage van dit boek – die na een lange carrière met pensioen gaat.
‘Weg van Ikea’ is een boek dat makkelijk wegleest en waar je nog wat van opsteekt. Er passeren een aantal bijzondere verhalen uit Ikea de revue, en je komt er ook wat te weten over het bedrijf en haar oprichter Ingvar Kamprad.
Ikea is één van die winkels waar je gek op bent of waar je interne haat voor koestert. Ikzelf zit in kamp 1, mijn partner in kamp 2. Hem doe je absoluut geen plezier met een rondje Ikea – ik denk dat de drukte en de half verplichte looproute doorheen de volledige showroom daar voor iets tussen zitten. Dat en het feit dat we misschien telkens buitenkomen met een handvol kaarsen en andere prullaria die we eigenlijk écht niet nodig hebben. Écht niet.
Met dit boek zal dit precies zo zijn, je zal het graag lezen omdat je interesse hebt naar Ikea, maar je zal het ook minder vinden als je op zoek bent naar een echt verhaal. Dit boek is leuk tussendoor, maar geen hoogvlieger.