The Ashes & the Star-Cursed King

In deel II van de Kronen van Nyaxia (The ashes & the star-cursed king) hebben Oraya en Raihn de Kejari weten te overleven. Raihn is inmiddels de Nachtwezen Koning en Oraya niet langer een prinses maar een ware koningin. Het verhaal pikt de draad op waar The Serpent and the Wings of Night (deel I) eindigde.

Als je verwacht dat deel II minder spannend zal zijn na de Kejari heb je het alvast mis. Ook deel II wist 600 pagina’s lang de spanning er in te houden en er voor te zorgen dat je verder wil lezen. Benieuwd of ook deel III dat kan. Het einde van deel II weet alvast uit te nodigen tot verder lezen.

Oraya en Raihn komen samen alweer voor een pak uitdagingen en gevechten te staan. Dit keer om de troon te behouden. Naar het einde toe komen we ook te weten of dat effectief lukt.

De auteur slaagt er opnieuw in om een wereld te creëren die zowel magisch als duister is, vol politieke intriges, krachtige magie en hartstochtelijke emoties. Kortom, deel II is een waardig vervolg op een interessant eerste deel en ik hoop ter harte dat deel III er een perfect einde aan kan aan breien.

Ik had niet verwacht dat het romantasy genre mij zo kon bekoren, maar ik vind het heel fijn om af en toe in een totale fantasiewereld te vertoeven. Deze boeken helpen daar alvast heel goed bij, het ontdekken waard.

Meer recensies van Laurenbetweenthelines