Het onmogelijke fortuin
YES – een nieuw avontuur voor Joyce, Elizabeth, Ibrahim en Ron! Wat een erg leuke verrassing toen ik merkte dat er alweer een nieuwe ‘De moordclub (op donderdag)’ thriller uit was! En alsof dit alles nog niet genoeg was kan je ook de verfilming van ‘De moordclub op donderdag’ bekijken op Netflix. En alsof ook dat nog niet genoeg was ontdekte ik op Boektopia nog een andere reeks van Richard Osman. ‘Voor al uw moordzaken’ is het eerste deel van een nieuwe reeks. Nu blijkt dat dit boek toch al sinds september vorig jaar in de rekken ligt, maar kijk op Boektopia ontdek je dus niet alleen nieuwe maar ook iets minder recente pareltjes.
Over naar de orde van de dag! ‘Het onmogelijke fortuin’ is een gloednieuw avontuur voor het gezellige moordclubje en begint alvast veelbelovend. De dochter van Joyce trouwt en op die heugelijke dag staan de voelsprieten van Elizabeth alvast op scherp. En niet helemaal onterecht zo blijkt. Onmiddellijk neemt Osman de lezer mee in een spannend avontuur met een goede scheut humor. Heel wat bekende personages passeren (gelukkig) de revue en ook enkele nieuwe gezichten maken hun opwachting.
Ik ben altijd al erg fan geweest van deze cozy crime serie (echte thrillers zou ik ze niet meteen noemen) en deze toevoeging bracht alweer uren leesplezier. Richard Osman weet het toch spannend genoeg te houden om jong en oud tot het eind te prikkelen en dat is precies wat een goede cozy crime nodig heeft. Naast een grappig goed verhaal geeft Richard Osman ook nog enkele duidelijke boodschappen over vriendschap en liefde mee. Je leert best nog wat van dit bijzondere viertal, of het nu is hoe je een moord oplost of beseft waar het in het leven écht om draait.
Ik las in het dankwoord nog dat de avonturen van de moordclub (op donderdag) nog niet ten einde zijn, wat een mooie vooruitzichten! Lang leve de moordclub (op donderdag)!