Meester, ik heb geen tranen meer
Nu ik 'Meester, ik heb geen tranen meer' uit heb, heb ik alle boeken van Jef Vermassen gelezen. Toegegeven, dit vond ik het mindere boek. Het is wat mij betreft te langdradig en Vermassen valt vaak in herhaling. Buiten dat blijft het een interessant boek dat deze keer de slachtoffers en hun leed belicht in plaats van moordenaars en psychopaten.
En dat is het 'mooie' aan dit boek. Want de slachtoffers verdwijnen na een tijdje naar de achtergrond, hoe erg dat ook mag klinken. Jef Vermassen deelt persoonlijke verhalen, verhalen van slachtoffers en leed in allerlei lagen. 'Meester, ik heb geen tranen meer' is een mooi soort eerbetoon geworden voor slachtoffers van gruwelijke misdaden en ongevallen.
Ik zal elk boek van Jef Vermassen met grote interesse blijven lezen.
Ik zal elk boek van Jef Vermassen met grote interesse blijven lezen.