Licht en zwaar tegelijk, maar bovenal gewoon prachtig.
‘Het gefluister achter de deur’ is opnieuw een prachtig, vlot geschreven YA boek van de hand van TJ Klune, een pareltje waar de humor af en toe insluipt.
Wallace Price is een gehaaide advocaat voor wie macht en aanzien de belangrijkste ingrediënten zijn voor een geslaagd leven. Al gauw zal blijken (zoals je wel al kan denken) dat dit in the end niet het allerbelangrijkste is in het leven. Wallace zal door zijn overlijden een aantal harde lessen leren.
En dat is precies wat dit mooie boek opnieuw doet. Je een aantal lessen leren, doorheen een mooi verhaal door. Het boek wil ons een beetje met de voeten in de aarde zetten, letterlijk soms misschien wel. De lezer laten stilstaan bij wat écht belangrijk is in het leven, de kleine dingen, het leven met al je zintuigen. Genieten van het voelen, ruiken, proeven, horen en zien.
Dit boek voelde voor mij zwaar en licht tegelijk aan omdat het quasi continu over de dood gaat. Ik lees daar graag over maar ik lees daar ook niet graag over, moeilijk te verwoorden of te begrijpen maar zo is het nu eenmaal. Ik hoop alleen dat de realiteit een beetje mag lijken op dit verhaal, dat zou een hele grote geruststelling zijn.
Wat mij betreft alweer een boek voor jong en oud kortom, voor iedereen. Bonuspunten voor opnieuw een prachtige omslag.