“Begin nu. Leg je scherven bij elkaar. Ga het huis binnen.”

‘Net echt’ gaat over het leven van Max, Manon en Noah. Een architect, een jurist, een dochter. Een droomhuis in het gegentrificeerde Borgerhout. Een ogenschijnlijk perfect gezin dat uiteen valt. Over de kleine barsten in het fundament die niemand ooit aan ziet komen. Elk van de drie hoofdpersonages worstelt met zijn/haar demonen en de lezer krijgt hiervan de klappen en her resultaat te zien.

‘Net echt’ gaat over keuzes maken, over liefde, bedrog, radeloosheid en misschien ook wel over het eeuwige zoeken. Een familieroman die het lezen meer dan waard is. Een boek zoals ik het verwacht van Saskia De Coster.

“Begin nu. Leg je scherven bij elkaar. Ga het huis binnen.”

“Zo veel aandachtsziekte in een pels op vier pootjes.”

“Je hebt het spook zien wegduiken in de nutteloze plekken waar het zich kan neerzetten en rusten, als een toerist die de eerste dagen veel te lang is doorgegaan en nu het liefst naar huis wil gaan, laat mij die stad maar voorbijgaan, waar is thuis, waar zijn mijn andere schoenen die me geen blaren bezorgen, waar is een land zonder verdriet, waar het wegkruipt in de muziek, het is niet mogelijk, het is een verhaal. Je wilde terug naar huis, het was de hoogste tijd.”

Meer recensies van Laurenbetweenthelines