Het monster in ons

Leen1409 09 februari 2026
In Het monster in ons volgen we Anneleen, Sarah en Brecht, de jongste generatie uit een gezin waar al jaren een monster in rondwaart. De moeder van Sarah en Brecht overleed op jonge leeftijd, hun vader hertrouwde met de zus van zijn eerste vrouw en samen kregen ze nog Anneleen.
Anneleen heeft van jongs af aan het gevoel dat ze niet thuis hoort in het gezin, en vangt regelmatig de klappen van vader Johan op.

Toen Helen Tak mij vroeg deel te nemen aan de blogtour van dit boek, stemde ik vrij snel toe, al was ik wel wat bezorgd dat het monster te hard zou binnenkomen…

Het boek is zeer vlot geschreven, en schuwt de harde en rauwe gevoelens inderdaad niet. Verschillende keren betrapte ik mezelf erop van in mijn zetel advies te willen geven aan Anneleen en vooral aan de mensen rondom. Moest ik knuffels hebben kunnen uitdelen aan Anneleen, zou ik dat zeker gedaan hebben.

Ik heb dit boek graag gelezen, al moest ik af en toe een traan wegpinken. De oervlaamse stijl van het boek deed mij bij momenten denken aan de boeken van Griet Op de Beeck.

Grootste les die het boek mij geleerd heeft is hoe belangrijk communicatie altijd blijft, hoe moeilijk het ook is, én hoe broodnodig het is om mensen om je heen te hebben die je altijd kan vertrouwen.

Dankjewel Helen, voor dit recensie-exemplaar!

Meer recensies van Leen1409

Eén wens. Twee levens. Een onvergetelijke vriendschap. Schrijf je nu in voor de Hebban Leesclub.

Een hilarische en spannende donkere romcom met een bloederig randje.

In Broers laat Carolijn Visser via haar familieverhaal zien hoe kunstenaars de behoudende naoorlogse sfeer doorbraken. Lees hier over het Mezza Boek van de Maand.