Dodelijk algoritme

Leen1409 07 januari 2026
Victor Kranenburg, een Rotterdamse miljonair, wordt vermoord in zijn eigen appartement en Rechercheur Iris Rigter krijgt deze zaak in haar schoenen geschoven. Al snel blijkt dat Kranenburg zich met zijn AI bedrijf NeuroLink bezig hield met de verkeerde kant van de wet…

Iris doet haar uiterste best de zaak op te lossen en bijt zich vast in het onderzoek, al heeft ze ook haar eigen persoonlijke katten te geselen. Zo is ze net gescheiden, maakt haar puberende zoon haar het leven behoorlijk lastig en heeft haar moeder ook niet het properste strafblad.

Dit alles maakt Dodelijk algoritme tot een spannende maar vooral gelaagde thriller, waarbij ook aandacht gegeven wordt aan het persoonlijk leven van de hoofdpersonages. De spanning is aanwezig van de eerste woorden in de proloog. Theo-Henk Streng weet ook de aandacht van de lezer te bewaren door de plottwists in het verhaal. De epiloog brengt daarbovenop nog een onverwacht extraatje.

Graag gelezen! En blij dat ik weer een nieuwe auteur heb mogen ontdekken.

Ik kreeg dit boek als deelnemer van de blogtour. Dit beïnvloedde mijn mening niet.

Meer recensies van Leen1409