Meidenboek over een drieling geschreven door een drieling.
Drie voor de prijs van één
Drielingzussen zijn heeft zo zijn voordelen: je kunt uit wel drie kledingkasten je outfit samenstellen, als je ziek bent, kan je zus dat moeilijke proefwerk voor jou maken en er is altijd iemand om gezellig mee thee te drinken, te kletsen of een film te kijken.
Maar is het ook nog zo leuk als je klasgenootjes na zes jaar middelbare school nog steeds twijfelen wie wie is? Als één van je zussen alwéér precies hetzelfde jurkje uitkiest tijdens het shoppen? En als zelfs je vriendje je zus voor jou aanziet?
Nee, dan is het niet meer zo leuk, vinden Esther, Marieke en Alice in ‘Drie versies van mij" van schrijfsters Wendy, Eefje en Joany Buenen. Na hun eindexamen besluit de drieling het een jaar zonder elkaar te proberen. De zussen willen een eigen leven, ze willen uniek zijn en niet steeds met elkaar verward worden. Daarom gaan ze alledrie een andere studie doen in een andere stad. Ook sluiten ze een pact: Esther moet lid worden van een studentenvereniging, Alice moet minder kritisch zijn en uitgaan met de eerste jongen die haar vraagt en Marieke moet haar huiswerk op eigen kracht gaan maken en minder uitgaan. Maar dat is allemaal nog niet zo makkelijk...
Bijzonder aan ‘Drie versies van mij" is dat het boek door een echte drieling is geschreven. Wendy, Eefje en Joany hebben hun eigen ervaringen in het boek verwerkt. Zo heeft Eefje het wel eens echt uitgemaakt met een jongen voor Wendy, net zoals Esther dat voor Marieke doet. De schrijfsters zijn alle drie in de huid van één van de personages gekropen en hebben vervolgens om beurten een hoofdstuk geschreven. In elk hoofdstuk is één van de zussen aan het woord en daardoor beleef je als lezer het verhaal door de ogen van zowel Esther, als Marieke, als Alice. Die afwisseling werkt heel goed en leest prettig.
Het boek is een echt meidenboek over shoppen, vriendinnen en jongens. Esther, Marieke en Alice proberen zich te houden aan het pact, maar zijn daarnaast ook nog op zoek naar de ‘ware liefde", of op zijn minst naar een leuk vriendje dat hen uit elkaar weet te houden. Maar het boek gaat ook over onzekerheid en over een nieuwe start maken in je eentje. Als je genoten hebt van boeken als "4 vriendinnen, 1 spijkerbroek" en "MZZLmeiden", is ‘Drie versies van mij" een echte aanrader. Het leest lekker weg en is erg herkenbaar. Een perfect boek om fijn bij weg te dromen en je een leven als drieling voor te stellen!
Linda.