De laatste van een mooie serie van Jenny Colgan

LeeshoekjevanIlona 27 december 2025
Een eilandbruiloft is het laatste deel van de Café Zon & Zee-serie van Jenny Colgan. Hoewel het boek al in 2023 in Nederland verscheen, kwam ik het onlangs tegen in een minibieb – en wat ben ik blij dat ik het heb meegenomen
Zoals we van Jenny Colgan gewend zijn, is dit weer een heerlijke feelgoodroman Het verhaal draait om een over-the-top dubbele bruiloft op het eiland Mure, die plaatsvindt tijdens midzomer
De prachtige maar ambitieuze Olivia is opgegroeid op Mure en vertrok er zo snel mogelijk. Nu wil ze juist daar trouwen met haar rijke verloofde Anthony, om indruk te maken op haar toekomstige schoonfamilie
Olivia komt met het idee om haar bruiloft te combineren met die van Flora en Joel. Flora ziet het al helemaal voor zich , maar Joel? Die droomt juist van een klein en intiem huwelijksfeest, alleen met familie Dat zorgt voor de nodige spanning en twijfels.
Natuurlijk komen ook Lorna en Saif weer voorbij Zal hun geheime relatie eindelijk aan het licht komen?
Ik vond dit een prachtige afsluiting van de serie De omgeving wordt opnieuw schitterend beschreven en je waant je echt op het Schotse eiland Mure. Naast de romantiek zit er ook genoeg spanning in het verhaal, wat het boek extra fijn maakt om te lezen
Ik vond het een prachtige afsluiting van de serie, al had ik stiekem graag nog een extra boek gelezen.
Spoiler: ik had het Saif en Lorna zo gegund dat zij elkaar op de een of andere manier tóch weer zouden vinden

Meer recensies van LeeshoekjevanIlona