Recensie
Ik mocht dit boek recenseren namens LS Uitgeverij in samenwerking met ilonaslevenbijls.
Simon Mason is een schrijver uit Oxford. Een moord in november is het eerste deel van een serie boeken. In Nederland is onlangs dit eerste deel verschenen en de verwachting is dat het tweede deel volgend jaar wordt uitgebracht.
In Een moord in november wordt er een moord gepleegd op de universiteit van Oxford, in Barnabas Hall. Maar door wie? En misschien nog wel belangrijker: wie is eigenlijk het slachtoffer?
Rechercheur Ryan Wilkins, alleenstaande vader, begint net aan zijn eerste werkdag bij het politiekorps. Samen met zijn Nigeriaanse collega Ray Wilkins moet hij deze mysterieuze zaak oplossen.
Ryan heeft een heftig verleden: opgegroeid op een woonwagenkamp met een alcoholische vader die zijn handen niet altijd thuis kon houden. Dat heeft Ryan gevormd tot wie hij nu is, en je merkt dat dit zijn manier van werken en denken beïnvloedt.
Zijn collega Ray Wilkins is vrijwel zijn complete tegenpool: rustig, beleefd en iemand die graag het boekje volgt — precies het tegenovergestelde van Ryan — waardoor ze elkaar aanvullen, maar ook regelmatig botsen.
Mijn mening:
De eerste 50 bladzijdes vond ik eerlijk gezegd best pittig. Veel informatie, veel namen en daardoor een rommelig begin. Maar daarna zat ik er helemaal in en kon ik het boek niet meer wegleggen.
Op de kaft staat “Oxford Thriller”, maar voor mijn gevoel was het meer een detective dan een echte thriller. Het miste nét dat beetje extra spanning. Maar ondanks dat vind ik het echt een aanrader!
Leuk extraatje: Eind december verschijnt dit boek ook als luisterboek.