De tijd vliegt

LeesjemeeZonnewiel 23 februari 2025
'Was de tijd maar een echt ding, zodat je het vast kon pakken en even weg kon leggen. Of ermee kon gooien. Heel hard tegen een muur. Omdat het niet doet wat je wil.'

Tijd is een belangrijk thema in dit boek.
Voor Puca kan de tijd niet snel genoeg gaan. Ze is klaar met de basisschool, waar ze niet echt aansluiting vond. Ze moet alleen nog even de zomervakantie afwachten om met de middelbare te beginnen.
Ze ontmoet Rover, een 13-jarige jongen uit haar straat. Hij blijkt ernstig ziek te zijn.
Ze sluiten vriendschap, ze ontdekken dat misschien wel meer voor elkaar voelen. Ze merken dat de weken van de vakantie voor hun wel mogen vertragen... maar dat gaat lastig. Vooral als je het leuk hebt, lijkt de tijd sneller te gaan.
- - -
Wat ik zo krachtig vind in dit boek, is dat Mariska Overman best wat pittige onderwerpen aan bod laat komen, zoals Rover, die niet beter wordt of Puca's vader, die voor een onprettige sfeer in huis zorgt. Toch is het geen zwaar verhaal om te lezen. Het blijft luchtig en hier en daar wordt natuurlijk flink voor ontroering gezorgd... Het blijft boeien en dit boek laat zich daarom snel uitlezen.
Ben wel benieuwd waarom het verhaal zich 30 jaar geleden afspeelt, al is dat slechts een detail in dit prachtige boek.

Meer recensies van LeesjemeeZonnewiel