Prachtig geïllustreerd voorleesverhaal
'Maar hier, doorweekt in het gras, zat een bayvosje.
En het huilde.
Het huilde zich een plek in haar warme moederhart.'
Wat een mooi verhaal, lijkt me prachtig om voor te lezen, helemaal met de sprekende illustraties van Martijn van der Linden.
De vos en een kip die een familieband krijgen. Bij zo'n roofdier is dat wel een originele invalshoek. Voor een moederkloek is het heel natuurlijk om te gaan voor wat er in haar nest ligt, ook al zijn het eieren van een ander.
Vroeger liet mijn vader kippen fazanteneieren uitbroeden. Dat ging altijd vanzelf. Een babyvosje is dan misschien wel een uitdaging.
Het is niet alleen een avontuurlijk verhaal, maar het gaat ook om het ergens bij horen, ook al ben je verschillend. Past bij het thema vriendschap of afkomst, bijv. bij families.
Het boek heeft de Zilveren Griffel 2025 gekregen.
- - -
Kip Vera zat op haar nest onder de struiken te broeden, terwijl de vos het hele kippenhok had uitgemoord. Zelfs de haan had het niet overleefd.
Als ze erachter komt dat er een babyvosje is achtergebleven, spreekt haar moederhart en besluit ze het diertje in haar nest op te nemen.
Dat gaat heel goed, tot er nieuwe kippen komen. Ze vinden het te gevaarlijk en zeggen dat hij niet mag blijven. Dan neemt kip Vera een onverwacht besluit...
En het huilde.
Het huilde zich een plek in haar warme moederhart.'
Het boek heeft de Zilveren Griffel 2025 gekregen.
- - -