Opnieuw op zoek naar het aardvolk
'Hij dacht aan Oude Norf, de betermaker van het aardvolk. Zij had gezegd dat je auwbollen in je buik beter niet weg kon stoppen. Er zat nu een hele grote. Een kanon van een auwbol.'
Dit is het tweede deel. Het boek is weer prachtig vormgegeven en de dromerige illustraties van Sophie Pluim brengen je moeiteloos in de wereld van Torre.
Er gebeurt van alles in het verhaal, voordat Torre weer terechtkomt bij het aardvolk. Wat mij betreft was deze aanloop erg lang. Kan aan mij gelegen hebben! Een voordeel hiervan is dat we nu Fons beter leren kennen, daarbij zijn de ontmoetingen met Aira en Vosse ook interessant en die geven het verhaal weer een andere impuls.
Het loopt weer prachtig en geloofwaardig af, de wijsheden zitten subtiel verpakt, zonder belerend over te komen.
Deel 1 blijft mijn favoriet!
- - -
Het is weer zomervakantie en Torre is weer bij zijn oom Fons in de bergen. Thuis hebben zijn ouders het erg druk met zijn broertje, dus hij is wel blij om weer bij Fons en Natneus te zijn. Natneus, het geitje dat de vorige keer samen met Torre bij het aardvolk terechtgekomen was.
Als ze samen het bos in getrokken zijn, krijgt Fons een ongeluk en moet Torre hulp halen. Vanwege een modderlawine is de weg naar de berghut versperd. De enige mogelijkheid is nog omhulp te vragen bij het aardvolk. Een avontuurlijke tocht volgt, met gevaren op de loer. Ze komen een meisje tegen dat hulp biedt.
Deel 1 blijft mijn favoriet!
- - -