De humor in diversiteit van families

LeesjemeeZonnewiel 13 december 2025
'Mijn ouders zijn ook geen supervrouw of piraat,
maar zorgmanagementadviseur en bouwkundig inspecteur.
(Geen idee wat ze doen, maar klinkt als saai gezeur.)'

Dit prijswinnende boek (Gouden Griffel én Penseel) is een mooie aanleiding om het met kinderen te hebben over diversiteit in families. Zoals vandaag met Paarse Vrijdag. Volgens mij kunnen veel kinderen zichzelf in dit boek herkennen.
Het is een prentenboek met veel illustraties waar van alles in te zien is, grappig getekend.
Het verhaal van de 'getekende familiefoto' is op rijm met veel humor geschreven. Als je vader brandweerman is, word je natuurlijk met de brandweerauto mét sirene naar school gebracht! Denk je dat een leguaan een origineel huisdier is; ik vond de zebramanege ook geweldig gevonden.
Leuk voor groep 1 t/m 6.
- - -
Als het gezin waarbij je hoort niet zo bijzonder is, oftewel supersaai... kun je je eigen familie een beetje groter verzinnen.
Een gezin met 3 vaders, 2 moeders, 12 broertjes en zusjes. Een bonte verzameling huisdieren en daarbovenop een ongelofelijk grote en ongelofelijk gevaarlijke leguaan maakt ook meer indruk dan twee goudvissen...

Meer recensies van LeesjemeeZonnewiel