Toegankelijk en avontuurlijk

LeesjemeeZonnewiel 07 september 2025
Dit is deel 3 uit de serie. De serie Miljonairskind is luchtig geschreven, met niet al te veel moeilijke woorden. Heel gevarieerd: humor, avontuur, fantasie. Bovendien is er genoeg afwisseling in tekst en illustraties.
In dit deel is er ook tussendoor nog aandacht voor het milieu en de plastic soep. Gelukkig maar, want de rijke familie heeft met de vliegtuigen en alle nieuwe snufjes wel wat te compenseren ;-) Het verhaal wordt er niet per se moralistisch van, dat vond ik fijn.
Lekker om te lezen, zeker voor bijv. kinderen die de serie van de Waanzinnige Boomhut uit hebben. Daar is het weer een stapje verder in.

De ouders van Zilver zijn multimiljonair, maar dat mag niemand weten. Ze zijn namelijk bang voor inbrekers. Vandaar dat de familie en het personeel verhuizen naar een geheim eiland in de Stille Oceaan. Het lijkt een gewoon, tropisch eiland, maar er zijn heel veel moderne snufjes te ontdekken en onder de grond en in de rotsen zijn de luxe vertrekken te vinden van Zilvers nieuwe woonplek. Gelukkig is zijn vriend Lennon er ook bij.
Op een dag vaart een jacht in de buurt, dat plotseling ontploft. Zilver en zijn familie besluiten de schipbreukelingen van het jacht te redden en te helpen. Ze doen alsof zij ook aangespoeld zijn op het eiland.
Lukt het hen om de werkelijke luxe te verbergen?
Als ze ook nog merken dat ze in de gaten worden gehouden, vinden ze flessenpost met een geheimzinnig briefje. Het is duidelijk dat er gevaar dreigt!

Meer recensies van LeesjemeeZonnewiel