Afstuderen of sterven, what can go wrong???

LeesMetBritt 19 maart 2025
Violets droom om scribent te worden aan het beruchte Basgiath Oorlogscollege valt in duigen wanneer de generaal, ook wel haar moeder, haar opdraagt deel te nemen aan het gruwelijke en selectieproces van de Drakenrijders.
De helft van de cadetten zal het eerste jaar niet overleven en Violet is dan ook niet populair vanwege haar afkomst. Vooral Xaden, de meedogenloze (en aantrekkelijke) leider van het squadron, én de zoon van de Rebellenleider, staat vooraan in de rij om haar uit de weg te ruimen.
Violet moet alles op alles zetten wil ze overleven, want op Basgiath zijn er maar twee opties: afstuderen of sterven.

De wereldopbouw van deze fantastische fantasy serie is werkelijk fascinerend en de vrouwelijke hoofdpersoon is dan wel een underdog met fysieke nadelen ten opzichte van haar medestudenten, maar dat trekt ze gelijk met haar doorzettingsvermogen en slimheid.
De draken hebben écht mijn hart gestolen. De manier waarop Yarros elke draak een compleet eigen persoonlijkheid weet te geven is zo leuk om te lezen.
Je merkt dat er her en der wat mysterieuze onderwerpen zijn en in dit boek worden kleine hints en details geplaatst wat in de volgende delen duidelijk wordt. Dus goed opletten!

Meer recensies van LeesMetBritt