Mijn eerste Stephen King boek!
Luke, een twaalfjarig geniaal wonderkind, wordt midden in de nacht ontvoerd en meegenomen naar Het Instituut. Een lugubere plek waar kinderen met speciale gaven gevangen worden gehouden en aan bizarre experimenten worden onderworpen. In deze donkere plek waar mishandeling een dagelijks tafereel is, hebben de kinderen alleen elkaar en zoeken naar hulp om te ontsnappen.
Tim Jamieson, een ex-agent neemt een ‘Night Knocker’ baan bij een lokaal politiebureau in een klein plaatsje in South Carolina. Daar wacht hem de zaak van zijn leven.
Dit was mijn eerste Stephen King boek. Het is een sterk opgebouwd en gelaagd verhaal met spannende en shockerende scenes. Het is heel interessant om de meeste gebeurtenissen in dit boek vanuit het perspectief van een kind te ervaren.
Het schijnt een bijzonder licht op de vriendschappen die onder druk kunnen ontstaan en de wrede realiteit als de goede mensen niet altijd winnen op het einde.
Ik duik in verhalen en schrijf vrijwillig recensies voor Bibliotheek Velsen – Lees je mee?