Romeo en Julia in een ruiger jasje!

LeesMetBritt 20 juni 2025
In Shanghai, 1926, kleuren de straten rood door een bloederige straatoorlog van twee rivaal bendes. De achttienjarige Juliette Cai is teruggekeerd als erfgename van de Scharlaken Rozen. Al generatieslang wanen deze criminelen zich in een netwerk van illegale handel, afpersing en meer. Hun rivalen, de Witte magnolia’s staan met geslepen messen aan het andere front, met Roma Montagov aan het hoofd. Ondanks dat, was Roma de eerste liefde van Juliette. Tot het moment dat hij haar verraadde..

Niet alleen is deze machtsstrijd het enige wat de straten onveilig maakt, maar er dreigt ook een duistere kracht mensen tot waanzin. Wanneer de eerste doden vallen, wordt er een noodtoestand uitgeroepen. Als erfgenamen van de machtigste bendes zullen Juliette en Roma de handen in één moeten slaan om de inwoners te beschermen. Voordat er niemand meer over is.

Ik heb genoten van de magische en haast lyrische schrijfstijl van dit boek. Het verhaal is geïnspireerd op het klassieke verhaal van Romeo en Julia, alleen is het in een ruiger jasje gestoken. In het altijd drukke Shanghai, waar rivaliserende bendes in een bloederige strijd verwikkeld zijn, communistische onrust opborrelt en een mysterieuze waanzin de stad in zijn greep houdt, probeert Juliette haar weg te vinden naar betekenis en een oplossing. De atmosfeer en grafische scenario’s schetsen een grimmig en bloederige wereld. En het toont hoe fragiel het ijs kan zijn wanneer je manoeuvreert tussen liefde en haat.

Ik duik in verhalen en schrijf vrijwillig recensies voor Bibliotheek Velsen – Lees je mee?

Meer recensies van LeesMetBritt