Bestemming bereikt

Auteur: Mirjam Mieserius
Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff
Genre: feelgood

ACHTERFLAP
De drie vrouwen hebben Parijs verlaten voor een trip naar de Côte d’Azur voor een bruiloft. Lizzy vindt het heerlijk om haar werk en verantwoordelijkheden even achter zich te laten en kijkt uit naar het feestgedruis aan de Franse Riviera. Bij aankomst slaat haar feeststemmingechter snel om wanneer ze geconfronteerd wordt met een gebeurtenis die niet alleen haar leven zal veranderen, maar ook van de degene die het dicht bij haar staat.
Chloe’s vakantie wordt een nachtmerrie na een verontrustend telefoontje, waarna ze Lizzy en Sofia achterlaat om de grootste uitdaging van haar leven aan te gaan.
Voor Sofia dienst zich, tussen alle drukte van haar vaders bruiloft door, een nieuwe potentiële liefde aan. Maar is deze man wel de soulmate waar ze zo naar verlangt?

‘Lizzy leeft voor avontuur. Maar is ze ook klaar voor wat haar nog te wachten staat?’

De 3 vriendinnen Lizzy, Cloe en Sofia gaan vanuit Parijs in een opgeknapt busje naar de Côte d’Azur waar Sofia de catering gaat doen voor de bruiloft van haar vader. Maar als ze bij de Côte d’Azur zijn, loopt voor ieder van hen het anders dan verwacht.

Mirjam Mieserius heeft met ‘L’Amour aan de Côte d’Azur’ een prachtig mooi eindresultaat neer gezet. In dit laatste deel van de serie ‘Bestemming Parijs’ wordt net als in de vorige delen weergegeven van uit verschillende perspectieven. Ieder hoofdstuk wordt verteld vanuit 1 van de 3 hoofdpersonen: Lizzy, Chloe en Sofia. Wij leren gaandeweg het boek de hoofdpersonen nog beter kennen. Daarnaast komt er een nieuw persoon in het boek, die je echt ziet groeien en veranderen. Voor dit laatste deel gaat Mirjam geen moeilijke thema’s uit de weg. Naast liefde, spelen familie, gezondheid en vooral keuzes maken een rol.
Hoewel dit echt het allerlaatste deel is, is het niet een afgerond deel. Een aantal open eindjes geeft de lezer de kans om te fantaseren over of de toekomst de 3 vriendinnen gebracht heeft waar ze op hoopten. Aan het einde van het boek geeft Mirjam nog wat tips om te doen in Parijs.
Hoewel ik chronologie aanbeveel zijn alle delen ook prima los van elkaar te lezen.

****

Over de auteur:
Mirjam Mieserius is auteur, blogger en parttime Parisienne. Ze is groot fan van Parijs en brengt deze stad op wonderlijke manier tot leven in haar feelgoodserie Bestemming Parijs, bestaande uit de delen: Bestemming Parijs, Rendez-vous op Montmartre en L’Amour aan de Côte d’Azur.
In 2024 heeft zij met excursies aan lezers van de serie het Parijs van haar boeken laten zien.

Meer recensies van LeesMoon