Mysterieus boek
Na het lezen van Het Mes van de Sluipmoordenaar kon ik niet wachten om te beginnen in het veelbesproken boek ‘De Glazen Troon’ van Sarah J. Maas. Hoewel veel mensen dit boek als eerste lezen, was ik toch erg blij met de achtergrondinformatie uit het vorige boek. Er wordt veel aan worldbuilding gedaan, en zonder die extra info zou het voor mij misschien wat te veel geweest zijn. Nu kon ik vanaf het begin al een duidelijker beeld vormen van de wereld.
Wat ik zo leuk vind aan deze serie, is dat het verhaal uit meerdere perspectieven wordt verteld. Daardoor krijg je één situatie langs verschillende kanten te zien. Het is heel leuk om Celaena’s gevoelens te volgen, maar ook die van Dorian langs de ene kant en Chaol aan de andere kant.
Ik vond dit boek een spannende opeenvolging van mysteries. Zelfs de dingen die simpel lijken, blijken dat uiteindelijk niet te zijn. Tegen het einde van het verhaal worden er heel wat dingen uitgeklaard, maar blijven er ook nog genoeg mysterieuze aspecten over.
Ik sloot het boek af met een voldaan gevoel, maar ook met heel veel zin om meteen het volgende boek op te pakken.