Heerlijke Feelgood
Al eerder heb ik werk van Marijke Vos gelezen. Ik pleit voor jou! heb ik erg hoog zitten en maakte mij nieuwsgierig naar meer werk van haar. De heerlijke humor en de romantiek spreken mij aan. Dus toen ik hoorde van haar nieuwe feelgood-roman, Wedden dat ik blijf, stond deze meteen op mijn lijst om te lezen. En was ik nou één van de 10 gelukkigen die haar boek als eerste mocht lezen… Happy me.
Na veel te lang in de file te hebben gestaan, komt Debby al balend bij haar zus Hilde aan. Ook Hilde heeft even een baalmoment en daarom sluiten ze samen een weddenschap af. Wie als eerste een mooi huis vindt, ergens in Nederland, bepaalt waar ze gaan wonen. Hilde heeft als eerst een monumentaal pand gekocht waar ze samen met haar man en kinderen intrekt. Debby vindt in datzelfde dorp een boerderij die nodig opgeknapt moet worden en waar zij een alpacaboerderij wil beginnen. Debby en haar zus moeten hun draai zien te vinden in een dorp waar iedereen elkaar al kent en moet Debby dealen met iemand uit het verleden. En dat terwijl er ook nog een leuke dierenarts rondloopt.
Vanuit het perspectief van Debby kon ik mij helemaal inleven in haar personage. Ze omschreef de omgeving zo mooi, dat ik de boerderij en het hele dorp helemaal voor me zag. En daarbij heeft Marijke Vos een goede dosis humor. Ik heb bijvoorbeeld hardop gelachen om het tandpasta-incident. Het idee om het verhaal af te laten spelen op een alpacaboerderij, vond ik erg origineel. Heel eerlijk: ik was bang dat het verhaal mij daardoor niet zou aanspreken. In eerste instantie had ik helemaal niets met alpaca’s. Maar omdat zij vanuit Debby zo mooi haar gevoelens en droom op papier kon zetten, begon ik te denken dat de alpacaboerderij mijn eigen droom was. En nu ben ik helemaal om. I love Alpaca’s.
Tussen de regels door zit ook weer een mooie boodschap. Volg je hart en wees niet te trots om mensen per se het tegendeel te bewijzen. Ik pleit voor jou! Vond ik al goed, maar deze vind ik nog beter. Ik kon maar moeilijk afscheid nemen van de personages en ik ben dan ook nog nieuwsgieriger naar al haar andere boeken geworden. Hou je van feelgood? Dan kan ik Wedden dat ik blijf echt aanraden.