Aanrader!

LeonieNS 27 mei 2025
5 sterren

'Een eeuwenoud kasteel. Een aangrijpende familiesaga. Een episch liefdesverhaal. En een jonge vrouw met bijzondere krachten...'

Het fantasydebuut van Merel Godelieve is dit prachtig vormgegeven boek De laatste ravendochter over Erin die leeft als erfgename in Duncannon Castle in de Ierse plaats Oonagh. Ze doet er alles aan om het kasteel, het enige wat Erin nog overheeft van haar moeder, te behouden. Helaas is het een financieel onzekere en onstabiele tijd en hoopt ze op een overeenkomst als filmlocatie met een grote Amerikaanse maatschappij.

Dit verhaal is verdeeld in vier seizoenen en elk seizoen wordt ingeleid door een verhaal van de Morrígan, de godin van de oorlog, die vaak in de gedaante van een raaf verschijnt. Als je goed oplet, zie je de raaf vaak terugkomen in dit boek. In het verhaal leer je langzaam over de connectie tussen Erin, haar familie en de Morrígan en over hoe deze connectie voor barsten en scheuren heeft gezorgd binnen de familie. Je leest over ingewikkelde keuzes, loyaliteit, hebt soms begrip en soms niet, leeft mee met de personages, hoopt op de beste afloop, maar vreest voor het ergst.

Je leert niet alleen Erin kennen, maar ook Nana, Síobhan, Mac, Raven en Aíne. Niet voor alle door de personages gemaakte keuzes heb je meteen begrip, maar toch, gaandeweg het verhaal draait je mening wel bij en is zwart en wit minder zwart en wit.

Het is moeilijk om dit boek in een paar zinnen samen te vatten en recht te doen aan de complexiteit van het verhaal. Ik wil zoveel vertellen en niets verklappen..

Ik werd gegrepen door het verhaal en kon het boek moeilijk wegleggen. Ik heb enorm genoten van het levensverhaal van Erin, haar allesomvattende liefde, haar wens om Duncannon te redden, de ingewikkelde familieomstandigheden waarin iedereen het beste wil voor elkaar en dit alles in een prachtige setting van oude Ierse mythologie. Een absolute aanrader!

Bedankt dat ik mee mocht doen aan de leesclub en dit prachtige boek mocht ontvangen!

#ikleesmerelgodelieve #merelgodelieve #ilonaslevenbijls #delaatsteravendochter @merelgodelieve @lsuitgeverij @ilonaslevenbijls @lsfantasyboeken

Meer recensies van LeonieNS