Bijzonder!
Voor de leesclub van @ilonaslevenbijls mocht ik een exemplaar recenseren van ‘The first to fall’ van Kristina Moninger, waarvoor dank!
In de leuke online leesclub va gisteravond bespraken we de ja’s, nee’s en misschiens van dit boek. Een interessante avond met sterk wisselende meningen over dit verhaal.
Ook ik twijfel over of ik een ja of nee ben voor dit boek. Het is zeker een interessant verhaal met een voor mij onbekend onderwerp (bergbeklimmen) en de vormgeving van het boek is werkelijk prachtig en dus aantrekkelijk! Aan de andere kant laat de vertaling vanuit het Duits soms wat te wensen over en had ik mede hierdoor moeite om in het verhaal te komen.
In dit verhaal lees je over Aurora die haar zus verloor tijdens een dramatisch klimongeluk en over Jakob die ditzelfde dramatische ongeluk wil verdringen. Langzaam maar zeker leren ze elkaar kennen, maar lange tijd weten ze niet van elkaar wat hun overeenkomst is. En onvermijdelijk trekken ze meer en meer naar elkaar toe..
Zonder spoilers te willen geven, wil ik vermelden dat ik sommige gebeurtenissen vrij onwaarschijnlijk vond en niet alle personages even duidelijk uitgewerkt waren en daardoor hun rol in het grote geheel soms wat verwarrend. Toch ben ik na de enorme cliffhanger (ben ik de enige die de woordgrap hierin ziet in een boek over bergbeklimmen?) ergens wel benieuwd naar het vervolgdeel.
Bedankt voor weer een leuke leesclub!
#ikleesnuthefirsttofall #kristinamoninger #ilonaslevenbijls #thefirsttofall #leesclub @ilonaslevenbijls @lsuitgeverij
Bedankt voor weer een leuke leesclub!