Veelbelovend
Dit boek ontving ik voor de leesclub van @ilonaslevenbijls en @lsuitgeverij en @lsthrillers, waarvoor dank!
Een moord in november speelt zich af in Londen en Oxford met in de hoofdrol R. Wilkins en… R. Wilkins en dit leidt natuurlijk tot misverstanden. De ene R. is Ryan, opgegroeid in een trailerpark en de andere R. is Ray, een bevoorrechte, onberispelijke rechercheur met een keurige staat van dienst. Natuurlijk zorgt hun compleet verschillende achtergrond voor conflicten. Samen onderzoeken ze de moord op een jonge vrouw in Barnabas Hall en hebben ze met elkaar (en tegen elkaar) met de nodige uitdagingen te worstelen.
Dit verhaal is in mijn ogen echt de aanloop naar het vervolgdeel. Ik moest wennen aan de schrijfstijl en de manier van denken van Ryan, maar tegelijkertijd nodigt deze schrijfstijl juist uit tot snel doorlezen. Binnen no-time had ik het boek uit. De gebeurtenissen zijn spannend en verrassend en tot op het laatst weet je niet wie de dader is. Ook zijn de wisselende perspectieven tussen Ryan en Ray boeiend, al had ik gehoopt op iets meer diepgang en daarmee achtergrondkennis over het hoe en wat van de personages. Met name over Ray kom je nog weinig te weten.
Al met al vind ik dit een goed begin voor een waarschijnlijk sterke serie over Ryan en Ray en hoewel ik dit als stand alone thriller niet spectaculair vind, zal het in een serie juist een sterke basis zijn!
#lsthrillers #simonmason #ikleessimonmason #leesclub #lsuitgeverij
#lsthrillers #simonmason #ikleessimonmason #leesclub #lsuitgeverij