Sterk eerste deel
Een eerste deel van de nieuwe Jackie Laurijssen-serie van Nederlandse bodem.
Jackie is net afgestudeerd als criminoloog en wordt als extra kracht bijgevoegd aan een politieteam dat de moord op een jonge vrouw van een studentenvereniging in Leiden onderzoekt. Ze valt meteen op bij rechercheur Joszef Daalderop door haar heldere inzicht in seriemoordenaars. Want al gelijk de tweede avond vindt er nog een moord plaats.
Al gauw zijn er meerdere slachtoffers en blijken ze allen een verband te houden met de verwaande kwast van een advocaat en tv-bekendheid Emiel Zwart. Waar Zwart ook doorheen gaat, hij heeft een aardig netwerk aan immuniteit om zich heen gebouwd. Hij doet er alles aan om een jeugdzonde te verbergen met zijn huisgenoten uit hun studententijd. Maar de vergelding uit het verleden laat zich niet tegenhouden...
Jackie is een jong en fris personage en de klik die ze met de bijna gepensioneerde Joszef heeft is fijn neergezet. Ze vertrouwen elkaar.
Aan het einde van het verhaal krijg je door middel van krantenknipsels nog allerlei informatie over de afloop en de toekomst.
Het verhaal bouwt zich goed op, maar toch tot halverwege wist ik niet zeker wat ervan te vinden. De ontknoping is echter goed en helder neergezet en dat maakte het voor mij beter. Ik ben benieuwd naar een volgende deel.
Voor nu geef ik het 3,5⭐ zoniet bijna 4⭐
Voor nu geef ik het 3,5⭐ zoniet bijna 4⭐