Het perfecte gezinnetje
Brenda van Ameland is Hoofd Toeslagen bij de Belastingdienst. Door de Toeslagenaffaire staat er grote druk op haar en heeft ze geen tijd meer voor haar gezin. Zoon Joep en dochter Marit zijn veel alleen thuis, want ook vader Ronald werkt als kinderarts erg veel in het ziekenhuis. Ze wonen op stand, in een mooie grote woning in de polder.
Als Marit 's ochtends niet op school aankomt, wordt al gauw duidelijk dat er iets niet klopt. Zijn het de boze gedupeerden van de Toeslagenaffaire die haar en haar gezin iets willen aandoen?
Er wordt een gezin beschreven dat door alle ambities en druk van werk elkaar volkomen is kwijtgeraakt. Vader heeft natuurlijk een liefje ernaast, en moeder weet niet eens meer wat haar kinderen bezighoudt. En dan raakt een kind vermist; ze zijn in alle staten.
Het verhaal is goed opgebouwd met voldoende spanning, maar ik vond het einde toch wel wat te weinig spanning hebben. Maar het las heel lekker vlot en makkelijk. De daders waren toch wel een beetje voorspelbaar. Ik vond het in elk geval heel leuk om te lezen! Een fijne thriller van een Nederlandse auteur.
3,5⭐
3,5⭐