kristallen ziel - Cocky van Dijk
Serie Drakenijs deel 2
Alweer de laatste in de Cocky van Dijk reeks. Eerst was er de Drakenzieler trilogie, gevolgd door de Drakenhart duologie waarvan dit het laatste deel is. Ik ga de wereld van Fenna en de draken gruwelijk missen.
We zijn nog steeds op de drakenijsburgt waar Fenna haar stage voortzet.
Dit verhaal krijgt Fenna te maken met de Aos sie, een genootschap van mensen met dierlijke trekken. Bijna een soort cult.
In een ver verleden hebben ze een wisselkind bij de gewone mensen achter gelaten en hun kind gevangen gehouden. Wanneer dit uitkomt en hun eigen Aos si kind Ilaghmoc terugkeert word hij niet geaccepteerd door zijn vader. Om zijn vertrouwen te winnen zal hij iets verschrikkelijks moeten doen.
Wanneer Fenna hen een belofte doet om zichzelf te redden is het niet duidelijk wat nou eigenlijk die belofte is en hoe ze die moet gaan inlossen.
Maar daar zal ze snel genoeg achter komen. Het brengt haar gevaarlijk dicht bij de Aos sie, die niet te vertrouwen zijn.
Wat vind ik?
In deel 1 word er begonnen aan een confrontatie die in het 2e deel verder word uitgediept. Door de toevoeging van de Aos si en andere karakters is dit misschien wel het spannendste verhaal uit beide series.
Ik zat compleet vastgezogen in het verhaal wat door Cocky meesterlijk beeldend word verteld. Hier en daar krijg je een glimps uit de eerder boeken waardoor het verhaal niet neer kunt leggen. Het plot is dan ook fantastisch!!
En gelukkig……. Het houd nog niet op!! Het 3e deel uit deze reeks is aangekondigd en word in het najaar van 2023 verwacht!
We zijn nog steeds op de drakenijsburgt waar Fenna haar stage voortzet.
Wat vind ik?