vluchteling

Nienkesworld 23 september 2023

Zonnekracht deel 1.

Het hebben van zonnekracht is een gave. Het werd zelfs ooi vereerd. Het vangen van licht en het om kunnen uitten in licht en vuur, magisch, maar een ongeluk zit in een klein hoekje. Hierdoor maakt de khalif een drastisch besluit. Zonnemensen worden bestempeld tot gevaarlijk!

De gewone mens moet beschermd worden tegen hen die zonnekracht hebben, zij zullen elders worden onder gebracht waar ze een eigen bestaan kunnen opbouwen.

Het is allemaal een leugen……

Families worden uit elkaar getrokken en mensen met zonnekracht slaan op de vlucht. Zullen ze ooit weer een onderdeel worden van de wereld? Erbij horen net als ieder ander??

Vluchteling schetst een verhaal zonder verrassingen, wel veel herkenbaarheid. Wanneer je niet bij de norm hoort ben je anders, en anders is niet perse iets goeds.

Het verhaal spiegelt op een bijzondere manier. Het laat het verhaal van meerdere kanten zien, de voor en tegenstanders maar ook hen die hun gave niet kunnen waarderen.

Je word meegenomen in de wereld van de vluchteling, maar dan met een snufje fantasy. Zonder de essentie van het verhaal te verliezen. De vlotte schrijfstijl zorgt ervoor dat je hem lekker weg kunt lezen!

Het maakt me nieuwsgierig naar meer, en gelukkig is dit nog maar het begin van deze reeks!

Meer recensies van Nienkesworld