Leerzaam

LezenmetSabine LezenmetSabine
29 mrt 2021

Voor dit boek ben ik uit mijn comfortzone gestapt. Het is een informatief boek en ik heb het gelezen als e-book.

Na het lezen van de inleiding dat ik: 'Waar ben ik aan begonnen?' Er komen zo veel termen voorbij, dat je eigenlijk de inleiding nog een keer moet lezen om het te begrijpen. Maar als je tussen die termen doorleest, word je toch nieuwsgierig naar hoe het dan allemaal precies zit.
Het is een interessant boek. De ingewikkeldere stukken worden duidelijk uitgelegd aan de hand van voorbeelden. Ook worden er veel experimenten beschreven die het duidelijker maken. Veel van de experimenten hebben mij echt verbaasd.
Het boek is verdeelt in drie delen die allemaal hun eigen onderdeel van het geheel beschrijven. Ik vond het heel fijn dat na elke hoofdstuk alles nog een keer werd samengevat. Ook wordt er in het boek verwezen naar zaken die al eerder beschreven zijn. Dit zorgt voor herkenning en maakt van het boek één geheel.
Haidt schrijft op een heel open manier. Hij laat zijn eigen mening merken, maar draagt je deze niet op. Hij laat je echt je eigen mening vormen.

Wil je een keer iets anders lezen als anders of lijkt je dit gewoon een interessant onderwerp? Dan is dit zeker een aanrader!

Meer recensies van LezenmetSabine