Sfeervolle, donkere en meeslepende romantasy met spicy randje
Nimmer neemt je mee naar een eiland vol mysterie, spanning en onverwachte wendingen. Wat begint als een beklemmend verhaal over verlies en overleven in de echte wereld, verandert al snel in een duistere hervertelling van het klassieke Peter Pan-verhaal – met een intense en gelaagde Captain Hook als onverwachte blikvanger.
Vivienne en haar broertje Oliver belanden op een eiland waar niets is wat het lijkt. De sfeer is ijzig, letterlijk én figuurlijk, en de beschrijvingen zijn zo beeldend dat je de kou bijna voelt en het zilver van Hook's haak ziet glinsteren in het maanlicht. De schrijfstijl van Rosemary is vlot, poëtisch en meeslepend – vooral na de eerste hoofdstukken, waarin ik even moest wennen aan de opbouw.
Wat dit boek écht sterk maakt, is de constante spanning en de emotionele onderlaag tussen Vivienne en Hook. Hun connectie is rauw, intens en vol conflict – precies zoals je het wilt in een romantasy. Elke keer dat je denkt te weten waar het verhaal heen gaat, gooit Rosemary er een twist in. Sommige zag ik aankomen, anderen verrasten me compleet – maar ze hielden me allemaal geboeid.
Het enige minpuntje? Het einde kwam net iets te snel en liet me achter met het gevoel dat er nog meer te vertellen viel. Hopelijk komt er een vervolg, want deze wereld verdient méér.
Nimmer is een sfeervolle, donkere en meeslepende romantasy met sprookjeselementen, ijskoude spanning en vurige onderstromen. Een aanrader voor fans van fairy tale retellings met een duister en spicy randje.