Sterke opening en interessante setting

LezenmetJessica 10 januari 2026
De proloog van Vreemd bloed is meteen raak. Vanaf de eerste pagina voel je die prikkelende spanning die je nieuwsgierig maakt en uitnodigt om door te lezen.

Na de sterke start zakt de spanning wat weg en verloopt het verhaal vrij traag. Het blijft lange tijd hangen in een vreemde sfeer, waardoor het thrillergevoel waar ik op hoopte niet kwam. De setting van het zorghotel is wel interessant en origineel, en vooral de onderlinge verhoudingen tussen de vrijwilligers zijn intrigerend. Die dynamiek is soms ronduit giftig en roept veel vragen op, wat het verhaal zeker boeiend houdt. Toch voelde het voor mij meer als een cosy crime dan een thriller.

De schrijfstijl van Marly van Otterlo is prettig en toegankelijk. De hoofdstukken zijn van fijne lengte, het taalgebruik is helder en de zinnen lezen soepel. Het verhaal wordt verteld vanuit drie verschillende perspectieven, wat goed werkt en zorgt voor afwisseling en extra inkijk in de personages en hun motieven.

Al met al is Vreemd bloed een boek met een sterke opening, een interessante setting en fijne vertelvorm. Een verhaal dat zeker potentie heeft, maar niet helemaal uitgroeit tot de thriller die had verwacht.

Meer recensies van LezenmetJessica