Als je 1 boek leest dit jaar, zorg dan dat het deze is!
In Muurtje om mijn hart maakte we al kennis met ze, maar in Sleutel tot mijn hart spelen zij de hoofdrollen; Mats en Rosanne.
Maanden na een stomende onenightstand komen Mats en Roos elkaar bij Ink Fusion weer tegen. Mats is inmiddels doorgebroken als zanger en Roos loopt stage bij tattooshop Ink Fusion. De aantrekkingskracht is direct weer volop aanwezig, maar er kan nooit meer iets tussen hen gebeuren. Mats date namelijk nooit 2 keer met dezelfde vrouw. Toch kan hij niet ontkennen dat hij Roos niet alleen heel aantrekkelijk vindt, maar zich ook op zijn gemak voelt bij haar. Het zijn die nare herinneringen uit zijn verleden die ervoor zorgen dat hij haar niet helemaal durft toe te laten. Zou Roos de sleutel hebben tot zijn hart?
Je hebt boeken die je zo snel mogelijk wilt uitlezen en je hebt boeken waarover je het liefst zo lang mogelijk wilt doen. Simpelweg omdat je nog geen afscheid wilt nemen van de personages. Sleutel tot mijn hart viel voor mij absoluut in die laatste categorie. Wat kan Kristie Raaijmakers fantastisch schrijven! Het verhaal van Mats en Roos raakt je en kruipt onder je huid. Het bezorgt je kippenvel, een brok in je keel en geregeld ook een grote glimlach.
De chemie tussen Mats en Roos is niet te missen en spat werkelijk van de pagina’s. Hun gekibbel en de hilarische opmerkingen van Mats zijn heerlijk om te lezen. De manier waarop Kristie de herinneringen van Mats heeft beschreven is zo levensecht dat ik soms echt even moest slikken. Het is als lezers dan ook absoluut niet moeilijk om je in te leven in zijn situatie. De karakterontwikkeling van beide is heel mooi en realistisch. Ze zijn niet perfect, maar wel dapper, stoer en echte doorzetters! Ze leren ons dat het soms heel eng is om iemand toe te laten tot je hart maar dat het, wanneer je dat toestaat, ontzettend veel moois kan brengen.
En een fijne bonus is dat we in dit boek Mike en Elin ook weer tegenkomen en een kijkje krijgen in de toekomst van deze 2 leukerds!
Kristie als ik op Hebban 6 sterren mocht geven dan deed ik dat. Heel benieuwd wat je verder nog voor ons in petto hebt!