Advertentie
    Lieke Roovers Hebban Recensent

Cocoa’s Cranky Christmas is gepubliceerd door Thomas Nelson. Dit is een christelijke uitgeverij die ook kinderboeken uitgeeft. Het verhaal is geïllustreerd door Beth Hughes, een jonge Amerikaanse illustrator, die zo gek is op dieren dat ze als vrijwilliger ging werken in een asiel zodra ze daar oud genoeg voor was. Geen wonder dat ze graag aan de slag ging met dit verhaal over een hond die helemaal geen goede zin heeft met kerst en hoogstnodig opgevrolijkt moet worden.

Cocoa’s Cranky Christmas gaat helemaal los met de alliteratie. Slim, want met die drie harde c’s is de titel automatisch fijn om hardop uit te spreken en blijft hij langer hangen. En Cocoa als een soort Scrooge is natuurlijk ook een goed idee. Zo zit er ook een beetje ‘bite’ in het verhaal en niet alleen maar lieve zoetigheid.

Ik vind de focus op Cocoa, de felle kleuren en altijd rode, bijna lege achtergrond zeer geslaagd. Deze werkwijze levert mooie, heldere illustraties op. Elke tekening ziet eruit als een kerstkaart. Het boek heeft opdrachten voor de lezers om Cocoa op te vrolijken die grappig zijn om te doen. Precies het soort gekke dingen waar kinderen van houden, zoals een kerstlied blaffen, op andere manieren lawaai maken en lekker bewegen. Zo is het heel geschikt voor kinderen die niet stil kunnen zitten.

Cocoa’s Cranky Christmas is een geslaagd boek, mede vanwege de bijna minimalistische tekenstijl en omdat het zo interactief is. Het speelt met het idee dat de lezers de stemming van Cocoa kunnen beïnvloeden. Heel leuk verzonnen en uitgevoerd. Ik vermoed dat dit boek een groot succes zal zijn onder kinderen.

Reacties op: Scrooge McDog

2
Cocoa's Cranky Christmas - Thomas Nelson
Jouw boekenplank Jouw waardering
Jouw recensie   Schrijf een recensie
? Onze partners