Hoe ver gaan haar frustaties?

Linda 24 februari 2026
Een debuutthriller over een actueel en maatschappelijk onderwerp; de schaarste op de woningmarkt en de gevolgen daarvan!

De schrijfstijl is vlot en beeldend. Het boek is geschreven door een Amerikaanse schrijfster maar zou zich prima in Nederland kunnen afspelen, het onderwerp is erg herkenbaar.

Het boek lees je vanuit het perspectief Margo, Margo is samen met Ian, een jong en hardwerkend stel waarvan vooral Margo het ideale plaatje huisje-boompje-beestje al helemaal in haar hoofd heeft. Ze hebben hun oude huis verkocht en dachten even “tijdelijk” een appartement te huren om zo door te stromen naar een echt familiehuis. Maar helaas na 11 overbiedingen hebben ze nog steeds geen huis. Margo is inmiddels 38 jaar en ook zwanger worden is lastig.

Margo wordt er redelijk gefrustreerd van en gaat heel ver als ze via via hoort dat er een fantastisch huis nog niet op de markt is maar binnenkort wel te koop komt. Ze steekt er al haar energie in, benadert de huidige bewoners wel heel persoonlijk en neemt verregaande beslissingen zonder overleg met Ian. Waar Margot redelijk grote risico’s durft te nemen, is Ian de degelijke jurist bij de overheid die Margo in haar gedrag probeert te temperen. Gaan Margo’s acties en stappen niet ten koste van haar relatie, haar werk en is dit het wel allemaal waard voor dat ene fantastische droomhuis?

Het boek eindigt met een enorme plottwist dat de schrijfster knap heeft uitgewerkt, zowel het slachtoffer als de dader zag ik absoluut niet aankomen.

Meer recensies van Linda