Wie is de dader?
Wat een heerlijke thriller, een mooie afwisseling tussen heden en verleden en de fragmenten met de gedachten van de dader maken het heel duister en spannend, wanneer zal hij toeslaan? Je kunt deze thriller heel lastig opzij leggen.
In het verleden stalkt Elle Nugent Brett Parker, een man die ze heeft herkend toen hij Bryony Sanders, een jonge vrouw een lift aanbood op het moment dat haar mobiel op straat werd gestolen. Bryony wordt vermoord teruggevonden en Elle begint zelfstandig haar zoektocht naar de dader. De recherche geeft haar een waarschuwing om hiermee te stoppen. Ook haar relatie met Jaz komt hiermee onder druk te staan.
Veertien jaar later heet ze Nell Masters en geniet ze van een prille relatie met Alex maar kan ze hem wel vertrouwen, is hij eerlijk over zijn eerdere relaties en wat er met deze vriendinnen is gebeurd? Haar wereldje is klein omdat ze helemaal opnieuw is begonnen. Ze kent een paar collega’s, heeft een kleine vriendengroep, kent haar buren niet en heeft het gevoel dat ze alsmaar gevolgd wordt. Zelfs als ze thuis komt voelt ze zich niet veilig. Zijn alle sloten op slot, wat doet ze als er iemand binnen is?
Tussendoor lees je de fragmenten uit een notitieblok wat de dader van plan is met Nell. Hij beschrijft hoe haar volgt en iedere keer sluit hij dit fragment af met wat hij juist niet bespreekt op het moment dat hij haar gaat vermoorden.
Heel knap hoe de schrijfster diverse potentiële daders in het verhaal naar voren laat komen waardoor je als lezer ook echt deze persoon als dader ziet en dan volgt nog een enorme plot twist! Het was voor mij een eerste kennismaking met deze schrijfster maar ik zal ook zeker haar eerdere thrillers oppakken om te gaan lezen!