Zet de tune van expeditie robinson in en ga mee op avontuur

Linda Linda
20 mrt 2026

Zet de tune van expeditie Robinson op, pak een kop thee (of als je het in stijl wilt houden een fles water) en iets lekkers (of again als je het in stijl wilt houden: Cassave Kroepoek) en ga met Kevin Hassing mee op expeditie.
In het boek maken we kennis met Ruby Crusoe, dochter van beroemde Robinson Crusoe, zij wil net zoals haar vader op avontuur en dat doet ze. Ze sluipt bij haar vader aan boord en ontmoet daar scheepskind Samuel. Ze probeert anoniem te blijven, alleen Samuel komt erachter wie ze is. Als er een ontmoeting met haar vader dreigt besluit ze van boord te springen en begint het avonduur op een onbewoond eiland. Maar het avontuur valt toch wel een stuk zwaarder dan gedacht.

Het is een heerlijk kinderboek voor kinderen van ongeveer 10 jaar, maar geloof mij, ik met mijn 38-jarige leeftijd heb hier ontzettend van genoten, het boek zit vol humor, sterke dialogen en fijne levenslessen.

Het boek is heerlijk opgebouwd en fijn om te lezen. Het leest dus heerlijk snel weg. Voor een kind zijn de hoofdstukken net lang genoeg. De spanning is heel goed opgebouwd waardoor je getriggerd wordt om het verder door te lezen! Echt heerlijk! De schutbladen en omslag van het boek brengen je meteen op avontuur en dat maakt het voor iedereen leuk om te lezen.

Kevin Hassing heeft dit boek bedacht terwijl hij meedeed aan expeditie Robinson en op een eiland in Maleisië zat, dit is te merken, want sommige dingen zijn gewoon zo goed beschreven, dat gewone mensen, die niet meegedaan hebben aan het avontuur, het gewoon niet kunnen weten. Je moet echt op een onbewoond eiland geleefd hebben om dit te weten of dit te leren (of echt een soort surveilleer zijn geweest).
Het boek heeft wel een open einde, daar moet je van houden, persoonlijk vind ik dat dus best frustrerend want ik wil altijd graag weten hoe het afloopt. Maar er komt een vervolg op en zelfs die wil ik hebben. Ookal in het een kinderboek.
Kortom: een heerlijk kinderboek die je ook als volwassenen kan lezen! Kevin Hassing weet hoe die the inner child moet vermaken met dit avontuurlijke boek! Waarom geen 5 sterren. Het boek zal mij bij blijven omdat ik een fan ben van expeditie Robinson en ik het seizoen van Kevin echt een heerlijk (en toch ook wel verfrissend seizoen vond) en niet omdat het boek spraakmakend is. Het is een heel leuk boek en ik zal het zeker niet vergeten, maar ik moet zeker het opnieuw lezen als deel 2 niet heel snel uit komt (subtiele hint, breng deel 2 dus heel snel uit want ik wil weten hoe het afloopt).

Meer recensies van Linda