Interessante anekdotes maar het totaal is niet voor mij weggelegd
Vanwege de vele lovende recensies heb ik dit boek een kans gegeven. Het verhaal sprak mij wel aan: Twee vrienden die bijpraten over wat ze de afgelopen jaren hebben meegemaakt, want dat is nogal wat. Zafar komt bij de verteller thuis vertellen over wat hij heeft meegemaakt, regelmatig aangevuld door de mening van de verteller. Dit gesprek zit vol interessante anekdotes en weetjes over allerlei zaken, zoals een Axolotl, een interessante salamander die geen gedaanteverwisseling ondergaat en zijn staart behoud, maar wel ledematen en zelfs delen van de hersenen kan teruggroeien bij verlies ervan.
Helaas is dit niet mijn boek, want er worden veel economische feiten bijgehaald. Ook mis ik de spanning in het boek, want zelfs als een van de mannen aan de ander verteld dat hij weet, dat hij het was die zijn vriendin had bezwangerd, ontstaat er geen ruzie maar raast het boek weer verder over andere gebeurtenissen... Daarnaast vind ik het zelf erg vervelend dat je door het gemis aan leestekens, niet kan zien wie wat precies zegt. Zafar verteld met name, maar als de verteller zijn mening tussendoor laat weten, kom je daar pas na het lezen van de zin(nen) achter. Erg verwarrend.