Een van de betere boeken van Baantjer

Lisan 23 februari 2026
In dit deel uit de bekende De Cock-reeks wordt inspecteur De Cock geconfronteerd met een raadselachtige vondst: een lichaam dat is aangetroffen bij een kerkmuur in Amsterdam. Op het eerste gezicht lijkt hij een natuurlijke dood gestorven, maar de lijkschouwer ontdekt dat het iets anders ligt: de man is op een wel heel bijzondere manier om het leven gebracht. Het is aan De Cock om dieper in de afkomst van dit raadselachtige figuur te duiken. Hoewel het lijk een zwerver lijkt, blijkt hij in het echt een zeer rijk persoon uit Blaricum te zijn. Zijn Amsterdamse vrienden noemen hem niet voor niets De Baron.

Zoals altijd staat rechercheur De Cock centraal, bijgestaan door zijn trouwe collega Vledder. Baantjer blinkt uit in toegankelijke dialogen en een vlotte schrijfstijl. De kracht zit hem in de subtiele afwijkende details die uiteindelijk perfect in elkaar vallen. De onderlinge familiebanden en intriges maken het een interessant plot. Ik vloog door dit boek heen.

Meer recensies van Lisan