Wat een heerlijk kerstboek!
Het boek Chris en Kiki haten kerst van Mireille Versteeg was het derde boek in de Advent vol liefde van Jade Vening. Samen met een grote groep lazen we dit boek uit de advent en bespraken Jade en Mireille deze samen op zondagavond. Dit leverde hele leuke gesprekken op en inzichten over het boek.
In een gezellige winkelstraat in Utrecht is het tijd voor het organiseren van de kerstmarkt. Eerdere jaren hebben andere winkeleigenaren dit georganiseerd, maar het lot heeft bepaald dat dit jaar Chris en Kiki dit mogen organiseren. Alleen Chris en Kiki liggen elkaar niet zo goed, want ze zijn elkaars tegenpolen. Chris heeft een wijnwinkel en is de rust zelve. Kiki is een enorme chaoot, houd van kleur en kleding, muziek en de jaren tachtig. Zij heeft een tweedehands kledingwinkel, precies naast Chris. Kunnen ze samen de kerstmarkt organiseren of zorgt hun ergernis voor elkaar ervoor dat het een puinhoop wordt? Één ding hebben ze wel gemeen, ze haten beiden kerst.
Dit was voor mij het eerste boek dat ik las van Mireille en zeker ook niet de laatste! Ik hou echt van feelgoodverhalen die zich afspelen rondom kerst en daar past deze natuurlijk perfect tussen. De setting, een winkelstraat in Utrecht, vind ik erg leuk gevonden en met de beeldende schrijfstijl kon ik mij helemaal een voorstelling maken van hoe deze straat zou zijn, de sfeer en de mensen. Ik heb ontzettend gelachen om de situaties waar ze dan weer in belandden en ook om een aantal bijpersonages. Molly en Niek in het bijzonder. Nu ken ik de echte Niek ook waarop Niek gebaseerd is, wat ik extra leuk vond!
Ik waande mij helemaal in de kerstsfeer, op de kerstmarkt en in het tuincentrum, de leukste plekken in kerstsfeer! Heerlijk hoe dit verhaal zich ontwikkeld en hoe de hoofdpersonages aan elkaar gewaagd zijn. Dit verhaal draait natuurlijk om het vinden van een liefde bij iemand waarvan je dat niet verwacht.
En, voor als je het verhaal al hebt gelezen... Wie zou er in jouw zombie apocalyps team?