De roep van een ver eiland - Sarah Lark
Eind vorig jaar zag ik het oproepje van @uitgeverijdefontein voorbij komen voor dit mooie boek De roep van een ver eiland van Sarah Lark. Ik heb al meerdere boeken van haar hand gelezen, dus ik was direct heel erg nieuwsgierig naar dit verhaal! Ook vind ik de cover echt prachtig!
Dit verhaal gaat voornamelijk over lerares Eve en prinses Nunu. Eve verlaat het Verenigd Koninkrijk en gaat als gouvernante aan het werk voor de sultan van Oman en Zanzibar. Nunu is blind en vol woede en Eve wil haar helpen om zichzelf beter te kunnen redden in de wereld. Ze komt in een voor haar compleet nieuwe wereld terecht, want het verhaal begint in 1854. Nunu heeft een bijzonder talent voor het samenstellen van parfum en als de sultan overlijd, gaan ze samen op een plantage wonen. Er zal ze veel tegenwerken, want het leven in die tijd is echt niet gemakkelijk. Zeker niet voor een blinde prinses.
Je volgt voornamelijk het leven van Nunu en Eve. Ook zal je uit het perspectief van Fanny (bediende van Eve) en Rudolfus (zoon van vrouw van de sultan) lezen. Hierdoor krijg je echt een goed inzicht in de gedachtengang van iedereen. Ook leerde ik veel over het leven in en rondom Zanzibar, wat voor een deel op waarheden is berust. Ik vond dit echt mega interessant, dus ondanks dat het een dik boek was (ik deed er een week over) bleef het verhaal mij boeien.
Elke keer als het verhaal van Nunu, Eve, Fanny of Rudolfus weer de goede kant op lijkt te gaan, is er weer een tegenslag. Waardoor ik geen idee had hoe het verhaal nu eigenlijk zou eindigen. Of ze wel een happy end zouden krijgen of dat het echt compleet de verkeerde kant op zou gaan.
Dit verhaal was compleet buiten mijn comfortzone, maar ontzettend boeiend en heel erg mooi! Een hele liefdevolle roman, die ik met veel plezier en soms vol walging heb gelezen!