Ik ga deze niet vergeten
Samen met de boekenclub lazen we het boek Ik ben je niet vergeten van Christina Lauren. Dit boek is niet lang geleden vertaald naar het Nederlands en is jaren geleden al uitgegeven onder de naam Love and other words. Korte tijd geleden in een nieuw jasje gestoken en opnieuw uitgebracht. Zelf had ik het boek niet zo snel uitgekozen, mede door de saaie cover die ze voor de Nederlandse vertaling hebben gekozen.
Als Macy samen met haar vader in het vakantiehuis trekt naar Elliot, ontstaat er een bijzondere vriendschap. Jaren later is ze verloofd en loopt ze Elliot na jaren elkaar niet gezien te hebben, tegen het lijf. Ze deelden vroeger alles met elkaar, totdat dat op één avond allemaal veranderden en ze uit elkaars leven verdwenen.
Dit verhaal verraste mij. Het is een orgineel verhaal en zorgde ervoor dat ik hard moest lachen om de klunzigheid en onwetendheid van Macy en Elliot. Wel vond ik hun gedeelde liefde voor boeken en lezen echt heel erg leuk! Het heeft wel iets dat pubers deze passie delen, want dat is juist iets wat op deze leeftijd niet vaak gebeurd.
Je leest vanuit Macy, vroeger en nu. Zo krijg je een mooi beeld van hoe ze eronder is dat ze Elliot nu weer in haar leven heeft, maar krijg je ook steeds meer inzicht in wat er zich vroeger nou eigenlijk allemaal afspeelde.
Wat ik wel enigszins bijzonder vond was hoe en wat ze vroeger allemaal met elkaar deelden. Dit vond ik niet echt geloofwaardig. Ook vond ik het ontdekken van hun seksualiteit als puber niet echt mijn ding. Ik lees liever over volwassenen, dus dat had van mij anders/minder gemogen.
We lazen eerder samen The Paradise problem, dit verhaal vond ik zelf veel leuker. Maar de schrijfstijl bevalt me wel (in het Nederlands en Engels) dus ik ga zeker meer boeken van Christina lezen/uitproberen! Want ze lezen wel vlot weg.