Heerlijk verhaal
Samen met de boekenclub van @abbooks hebben we het boek van @emma.anna_author gelezen: Tijd droogt alle tranen. Ik had nog niet eerder op deze manier een boek gelezen, steeds tot een bepaald punt lezen en dan vragen erover beantwoorden, maar het zorgde er wel voor dat ik meer over het boek ging nadenken.
Roxanne is gescheiden van haar man Daniƫl. Ze woont samen met haar zoontje en dochtertje in een huisje, dat eigenlijk een beetje een rotzooi is. Ze krijgt het allemaal net voor elkaar, samen met haar ouders en zusje die haar veel helpen. Ze werkt in een brasserie waar haar baas Marijn een 'tiran' is. Hij heeft de 'pik op haar' en lijkt op alles te moeten mopperen. Ondertussen loopt het bij Marijn thuis helemaal niet lekker en moet hij kiezen tussen de liefde en zijn dochters, of toch niet?
In dit verhaal lees je vanuit de oogpunten van Roxanne en Marijn. Hierdoor krijg je alles mee en duik je helemaal in het verhaal. Alle blijdschap, verdriet en warme gevoelens wordt je in meegenomen en zuigt je mee. Je kan het boek moeilijk wegleggen en wil uiteindelijk graag weten hoe het afloopt!
Het verhaal gaat over persoonlijke groei, verlies, toxische relaties en scheiden. Het vinden van een nieuwe liefde na een scheiding en alles wat dat met zich meebrengt. Geen lichte onderwerpen voor een feelgood waardoor het meer een combi is met realgood, maar toch ook een heel fijn verhaal waarin twee tegenpolen de liefde voor elkaar beginnen te ontdekken.
In de boekenclub hebben we het boek besproken en daar waren we het erover eens dat het een heerlijk boek is. Meeslepend, drama, vol humor, dialecten, herkenning, diepgang waren woorden die vielen. Echte aanrader dus!