Wat een indrukwekkend verhaal!

Lisanne 10 juni 2025
Allereerst, wat een mooie cover he? Heel mysterieus en toch past het helemaal bij het verhaal! Ik blijf een sucker voor mooie covers en werd gelijk benieuwd naar dit verhaal! Ik ontving De Briar club van Kate Quinn van @uitgeverijdefontein. Nog niet eerder las ik uit mezelf een historische roman, waarbij het leven van vrouwen tijdens een oorlog centraal stonden. Eerder kreeg ik altijd de kriebels van boeken die over oorlog gaan, maar dit verhaal sprak mij direct aan.

Briarwood House is een vrouwenpension. De vrouwen die daar wonen zijn erg op zichzelf, hebben geen idee wat er bij de buren gebeurd en leven een rustig leventje. Totdat Grace, een mysterieuze vrouw, op de kleine zolderkamer komt wonen. Ze organiseert op de donderdagavond etentjes, in de hoop de vrouwen wat meer samen te brengen. Alle vrouwen dragen geheimen met zich mee en op één avond loopt het dodelijk uit de hand. Wie is de moordenaar in hun midden?

Wat een mooi intrigerend en boeiend verhaal. Vanaf de eerste bladzijde was ik geboeid en wilde ik weten wie er vermoord was en door wie. In de lange hoofdstukken komt er elke keer een andere vrouw 'aan het woord' en lees je over hun geheimen. Wat brengt hen in beweging en waarom wonen ze in Briarwood House?
Elk vrouw heeft een boeiende geschiedenis en haar eigen verhaal, waardoor je langzaamaan naar het nu gaat en leert wat er gebeurt is en waarom. De oorlogen spelen een rode draad door het verhaal en gaat over de opbouw van een leven van deze verschillende vrouwen voor zichzelf.

Ik was zo verrast door dit boek! Echt heel mooi en raad hem echt iedereen aan!

Heb jij wel eens een boek van Kate Quinn gelezen? Welke zou ik nog meer moeten lezen?

Meer recensies van Lisanne