Wat een prachtig verhaal!
Toen ik zag dat Evie Woods een nieuw verhaal uitbracht, wat in hetzelfde straatje lag als De verborgen boekwinkel, was ik verkocht! Dit boek stond bovenaan mijn verlanglijstje en toen ik dit ook nog (als verrassing, want ik was hem vergeten) kreeg van @lsuitgeverij was ik natuurlijk de echte bofkont! Nogsteeds vind ik het gek om een boek te krijgen en daar iets over te mogen schrijven, maar als dat dan ook nog eentje is die je anders gewoon zelf had gekocht is dat natuurlijk extra tof!
Dit mooie verhaal speelt zich af in 1910, waar je het verhaal volgt van Anna. Zij gaat de Amerikaanse Harold helpen met de verhalen verzamelen die leven onder het Ierse volk uit haar dorp. De mysterieuze gebeurtenissen en verhalen die de rondte gaan, verzameld hij voor zijn proefschrift.
Sarah stapt in het vliegtuig naar Ierland als ze zich op een kruispunt bevind. Ze wil niet naar haar zus en raakt geboeid door de mysterie rond de meidoornboom. Honderd jaar later krijgt zij het verhaal van Anna en Harold onder ogen en raakt zij ook geboeid door de magie.
Wat een mooi cozy magisch verhaal is dit weer! Ik hou er echt van de een verhaal zich in het heden en verleden afspeelt. Eigenlijk ben je het hele verhaal nieuwsgierig hoe de verhalen gaan samenkomen, waardoor ik door het boek heen vloog! Doordat Anna en Harold in het verleden verhalen verzamelen komen ze in bijzondere situaties terecht en hoop je elke keer weer nadat het goedkomt. Sarah in het heden, je leeft elk moment mee met hoe zij zich voelt en wat zij doormaakt. Echt prachtig geschreven! En de cover, heel mooi! Deze krijgt een ereplekje in de boekenkast!
Ik ben nooit zo van quotes verzamelen uit boeken, maar degene waarmee ik deze post begon blijft mij steeds bij. Verhalen verzamelen is heel belangrijk, opschrijven nog meer. Zo blijven de verhalen levendig en voor iedereen bereikbaar!
Ken jij de boeken van @eviewoods.author al? Vind jij de covers ook net zo prachtig als ik?