Fijn kort verhaal!

Lisanne 24 maart 2024
Ik kreeg dit leuke korte verhaal van @juul toegestuurd. Heel fijn, want korte verhalen doen het goed bij mij en zeker deze fijne feelgood verhalen. Liefde op het eerste bericht heeft @brigit_schrijft geschreven naar aanleiding van een schrijfwedstrijd van @deverhalenfabriek. En vorige week verscheen hij dan eindelijk als ebook!

------

Natasha is single en dat vindt ze prima. Ze kan doen en laten wat ze wil, zoals op roadtrip gaan met haar hartsvriendinnen Mascha en Sasha. Toch knaagt het weleens. Als ze op zondag weer alleen voor zichzelf croissantjes afbakt, bijvoorbeeld. Daarom schrijft ze een brief aan de ‘Bridegroom’s Oak’; een holle boom in Duitsland waar vrijgezellen hun oproep voor een partner kunnen achterlaten.
Ze verwacht er niets van. Hoe groot is immers de kans dat haar brief wordt opgepikt door iemand die ook nog eens naadloos bij haar blijkt te passen? Zou er echt zoiets bestaan als liefde op het eerste bericht?

------

Het verhaal draait om Natasha. In eerste instantie is ze niet opzoek naar de liefde, maar gaandeweg begint ze toch iemand te missen. En waarom dan toch niet een brief naar de boom sturen? Daar waar je eerst denkt dat wordt toch niks, begin je uiteindelijk te twijfelen, wat gaat ze doen als ze toch bericht terug krijgt?

Ik vond het een leuk origineel verhaal. Heerlijk om te lezen over een sterkte vriendinnenband en ontluikende liefde. Wat ik wel vaker merk in korte verhalen is dat sommige zijsporen niet veel worden uitgewerkt, want ja dan blijft het natuurlijk geen kort verhaal. Bijvoorbeeld over Sasha, die haar jeugdliefde verloor en Marcha die een jong gezin heeft.

Een fijn tussendoortje, die je inderdaad in een paar uurtjes gelezen hebt. Het verhaal was voor mijn gevoel veel te kort, dus ik voel iets van een spin-off of een deel 2 en 3 aankomen?!

Meer recensies van Lisanne