Heerlijk boekje voor aan het strand met een zuidenwind!

Lisanne 14 mei 2025
Op de laatste dag van april gingen we naar het strand in Hoek van Holland. De hond mocht toen nog mee naar het strand en de kids waren helemaal uitgelaten. Terwijl zij lekker zandkastelen aan het maken waren voor mijn neus en ik af en toe een schep zand naar mij toegeworpen kreeg, las ik het boek Zuidenwind van Suzanne Vermeer. Hoe toepasselijk, een boek dat zich voor een deel afspeelt in de duinen bij de zee, lezend op het strand met een windje erbij!

Het verhaal Zuidenwind begint met een terugblik naar de zomer van 1988, waarin Nicole samen met een vriendengroep op vakantie gaat in Benidorm na hun eindexamens. Ze zijn daar natuurlijk om lekker een week feest te vieren, maar dan gaat het mis. Één van hen gaat niet meer mee naar huis.
Als dertig jaar later Iris een mysterieuze man ontmoet als ze met haar moeder op vakantie is, heeft haar moeder zo haar bedenkingen. Deze man bied haar zomaar een baan aan bij zijn bedrijf en in de tijd daarna gebeuren er een aantal vreemde dingen. Is iedereen wel wie die zegt dat hij is?

In één dag las ik dit dunne bonus verhaal uit. Dit was weer een typische Suzanne Vermeer Thriller. Spannend, maar niet zo dat je niet verder durft te lezen. Wel zo dat je door het verhaal heen vliegt en je nou wil weten wie die mysterieuze man is en waarom er van die vreemde dingen gebeuren. Geen bloederig verhaal, maar dat is ook niet nodig om het een thriller te laten zijn.

Van mij part had dit verhaal wat langer mogen zijn. Dan hadden sommige delen wat minder hak op de tak geweest en was het soms wat geloofwaardiger geweest. Een verhaal hoeft gelukkig niet altijd geloofwaardig te zijn om goed te zijn, want het was alsnog gewoon vermakelijk om te lezen!

Prima boekje voor aan het strand, met een zuidenwind!

Meer recensies van Lisanne