Hele fijne thriller met een spannend en onverwacht plot!
Deze recensie is ook gepost op mijn Instagrampagina.
'The deeper the waters are, the more still they run.’
Wat een eer om dit boek al te mogen lezen, voordat ie daadwerkelijk uitkomt in de winkels! 'Onderstroom' van @auteur_linda_jansma kreeg ik toegestuurd van @decrimecompagnie en toen ik het ebook opstartte zat ik direct in de zeilwereld en kon ik halverwege het boek nog maar moeilijk wegleggen.
-----
Door de gewelddadige dood van haar dochter Insa is Hesters leven vrijwel volledig verwoest, haar huwelijk gestrand en haar zeilschool in financiële moeilijkheden geraakt. Als na twee jaar alle cursussen eindelijk weer zijn volgeboekt komt Timo, een goede vriend van Insa, terug voor zeillessen. En hij is niet alleen, ook Timo’s vader is meegekomen en het is duidelijk dat hij een oogje op Hester heeft.
Dan wordt er in de buurt een meisje vermoord en een tweede zwaar verwond en begint Hester te vermoeden dat Insa’s moordenaar is teruggekeerd. Of nooit is weggeweest.
-----
In deze thriller lees je de meeste tijd vanuit Hester over het verlies van haar dochter, welke gevolgen dat heeft voor haar en haar zeilschool en hoe zij alles ervaart. Je leest ook terugblikken op het leven met Insa, hoe ze was en met welke grillen ze te maken kregen. Zo krijg je een goede indruk hoe het leven met haar was. Dit vond ik een indrukwekkende manier van haar gedachten lezen. Zo leefde je helemaal mee.
Het is een vlot te lezen thriller. Bij het eerste hoofdstuk heeft Linda Jansma je in je greep en laat het verhaal je niet meer los. Als je niet van zeilen houd, is het toch ook prima te lezen. Ondanks dat het om een zeilschool draait en er veel zeiltermen voorbij komen, is dat niet storend voor iemand die deze wereld niet kent. Het verhaal wordt halverwege het boek zeker spannender, daar heeft Linda goed naartoe gewerkt. En vanaf dat moment kan je het boek bijna niet meer wegleggen. Dan een super spannend plot, waarbij je steeds heen en weer geslingerd wordt tussen je verdenkingen en wie nu eigenlijk echt te vertrouwen is. En uiteindelijk een onverwachts einde! Een hele fijne thriller!
Vandaag 21 maart komt dit fijne boek uit!
'The deeper the waters are, the more still they run.’
-----
Vandaag 21 maart komt dit fijne boek uit!